+359 (888) 331122 | +359 431 64411 konstantina_palace@abv.bg | info@konstantina-palace.eu

За хотела

Хотел Резиденс Константина Палас се намира в сърцето на града, в идеалния център на Казанлък с прекрасна локация за всички важни институции и културно-исторически забележителности. Допълнително очарование на хотела внася и факта, че е наследник на стара, над 100 годишна сграда, с изключителна архитектура, някогашна банка.

Сградата в Казанлък, чийто приемник става Хотел Резиденс Константина Палас дълги години е била сградата на БНБ в града. Самата сграда е копие на сградата, строена от арх. Константин Джангозов, специално за нуждите на Архитектурно- градоустройственото отделение в София.

Архитектурата на самата сграда е изключително силно пропита от духа на модернизма на 30-те години на миналия век- хоризонтализъм, постигнат с групирани в ленти прозорци, фино, премерено съотношение между каменна облицовка,ленти и плосък покрив, елегантна извивка откъм двете улици и стоманен парапет на централното стълбище.
И днес в тази сграда в София се помещава архитектурния отдел на Столична община.

С усърдие и отношение към всеки детайл стопаните на Хотел Резиденс Константина Палас са превърнали сградата в елегантен уютен хотел, подходящ за различни поводи и клиенти, за пътешественици със стил.

Специален бонус към локацията на хотела е възможността в рамките на по-малко от 10 минути да се стигне до Историческия музей, Художествената галерия, Къщата на Чудомир, Къщата на композитора Академик Петко Стайнов, Музеят на фотографията и съвременните визуални изкуства, градското читалище и театър, Домът на културата, три от православните храмове на Казанлък.

Хотел Резиденс Константина Палас – птичи поглед

Хотел Резиденс Константина Палас – Общ изглед

 

 

РЕЦЕПЦИЯ И ЛОБИ

 

 

 

Стилна рецепция и изискано лоби, ще посрещнат всеки гост в Хотел Резиденс Константина Палас.

 

 

ЗАЛА ЗА ЗАКУСКИ

В уютната зала за закуски, работеща от 7:30 до 10 часа, залагаме на качествена и вкусна храна, която да даде добър старт на деня ви.  Всяка сутрин ще получите богат избор от вкусни и разнообразни закуски.

 

 

РЕСТОРАНТ

Уютен и впечатляващ ресторант ще направи преживяването ви незабравимо. Вкусни храни и професионално обслужване, ще получи всеки гост от нашите шеф готвачи и сервитьори.

 

 

ТЕРАСА

На красива тераса, откриваща прекрасна панорамна гледка към централната част на града, може да се наслади всеки гост, където може да изпие сутришното си кафе или проведе делова среща.

ВИДЕО ПРЕДСТАВЯНЕ

КЪДЕ СЕ НАМИРАМЕ

Translate »
ОБАЖДАНЕ
УПЪТВАНЕ